Matthäus Koor Edam

Het in 1999 opgerichte Matthäus Koor Edam is uitgegroeid tot een ervaren ensemble met goed op elkaar afgestemde stemgroepen. Het bestaat gedeeltelijk uit zangers uit Edam, maar staat ook open voor zangers uit de regio en de rest van Nederland.

Het Matthäus Koor Edam ontstond in 1999 als projectkoor uit de zangvereniging Zang Edam. Met de oprichting ervan werd na ruim dertig jaar de traditie voortgezet van een jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion in de Grote Kerk van Edam.

De eerste uitvoering was op 29 maart 1999, samen met het Datkakoor uit Amsterdam en onder leiding van de dirigent van dat koor, Pierre Schuitemaker.

Van 2001 tot en met 2019 was Stephen Kavelaar als muzikaal leider verantwoordelijk voor de jaarlijkse uitvoering op de Goede Vrijdag. Onder zijn leiding nam het koor ook deel aan de uitvoeringen van de Matthäus Passion in muziekcentrum Vredenburg, Tilburg en Rijswijk.

Vanaf 2020 staat het koor onder leiding van Fokko Oldenhuis.

Meezingen? Neem contact op met de koorwerkgroep over de voorwaarden.

Kaartverkoop

Koop nu uw toegangskaarten voor de uitvoering van de Matthäus Passion op 29 maart 2024. Losse kaarten voor het concert kosten €38,50. Dit is inclusief boekingskosten.

Kaartverkoop