Kinderkoor van de Academy of Vocal Arts

Het selectiekinderkoor van de Academy of Vocal Arts werkt ook dit jaar mee aan de uitvoering van de Matthaus Passion. De leden van Musicanti krijgen zang- en solfègelessen en volgden een opleiding aan de Academy of Vocal Arts. In 2008 verzorgde de Academy of Vocal Arts in paleis Noordeinde het Koninginnedagconcert voor de Koninklijke familie en genodigden, integraal uitgezonden door de NPS. In 2012 was het koor te gast in het door 22.000 concertgangers bezochte Europäisches Jugendchor Festival in Bazel.

In november werkte Musicanti mee aan de operaproductie Carmen in Delft onder regie van Floris Visser, en bracht een nieuw werk ‘Kinderkruistocht’ voor kamerkoor, kinderkoor, harp en orgel in première. In totaal zijn 120 kinderen en jeugdigen actief in de Academy of Vocal Arts.

Silvère van Lieshout is directeur van de Academy of Vocal Arts in Den Haag. Hij dirigeert het daaraan verbonden Kinderkoor Musicanti en Vocaal Ensemble Cantamare. Silvère van Lieshout begon zijn carrière als dirigent in Helmond. Van 1986 tot 2003 was hij als stafmedewerker Kinder- en Jeugdkoren verbonden aan het landelijk Instituut voor de Koorzang, SNK, dat later opging in Unisono. Onder andere het Rotterdams Jongenskoor, het Nationaal Kinderkoor en het Nationaal Jeugdkoor stonden onder zijn leiding. Naast dirigent is hij de auteur van de methode Jongleren, die in Nederland en België veelvuldig wordt gebruikt om kinderen en volwassenen van blad te leren zingen. Hij werd in 2008 wegens zijn verdiensten voor de kinderkoorzang door het Europees Muziek Festival voor de Jeugd benoemd tot ambassadeur van dit toonaangevende festival.