Kinderkoor van de Academy of Vocal Arts

Het kinderkoor van de Academy of Vocal Arts in Den Haag zingt alle koralen mee, uit het hoofd. Uniek in Nederland.

De Academy of Vocal Arts beschikt over diverse opleidingskoren en concertkoren. In deze uitvoering werken kinderen van Musicanti en het Haags Kinderkoor mee. De leerlingen van de Academy of Vocal Arts krijgen zang- en solfègelessen en zingen in diverse koren van ACVA, bijvoorbeeld het Haags Kinderkoor en Musicanti.

Koren van de ACVA zongen onder andere in paleis Noordeinde (2008), Luzern (2010) en Bazel (2012), werkten mee aan de opera Carmen onder regie van Floris Visser (2012) en wonnen de Overall-Prijs van het 20e Internationaal Kodály Festival in Komló, Hongarije (2013). Ook in de afgelopen jaren zijn er reizen gemaakt in binnen- en buitenland, waaronder naar België (2018, eerste prijs tijdens het Europees Muziekfestival voor de Jeugd), Oostenrijk (2019) en Duitsland (2019). In 2014 en 2015 voerde de ACVA de Matthäus Passion van Bach uit, die gevolgd werd door de Johannes Passion in 2016 en 2021, het Fauré Requiem in 2017, het Mozart Requiem in 2018 en het Stabat Mater in 2019.

De Academy of Vocal Arts (ACVA) begon in 1990 met 12 kinderen als ‘Zangschool Zuid-Holland’ en groeide in bijna 30 jaar uit tot de grote zangschool die zich sinds 2012 Academy of Vocal Arts noemt. De ACVA creëert mogelijkheden voor jong en oud om de kunst van het zingen te onderzoeken en te beleven, waarbij het kind centraal staat. Jaarlijks organiseert de ACVA grote eigen producties als bijvoorbeeld het Requiem van Mozart, een integrale uitvoering van de Matthäus Passion en Johannes Passion van Bach en in 2019 het Stabat Mater van Pergolesi en Miserere mei van Allegri. Tevens verleent de ACVA haar medewerking aan uitvoeringen van bijvoorbeeld de Matthäus-Passion en de Carmina Burana.

Daniëlle van Lieshout is sinds 2019 directeur van de ACVA. Daarnaast is zij dirigent van het Haags Kinderkoor, selectiekoor Musicanti en kamerkoor ACVA VOCES. In 2021 studeerde zij af als koordirigent van Codarts, Rotterdam, bij Wiecher Mandemaker. Zij volgde verschillende lessen en masterclasses koordirectie, waaronder bij Marc Korovitch in Parijs en Zagreb, bij Michael Reif en Volker Hempfling in Freiburg en bij Daniël Reuss en Hans Leenders in Maastricht. Daarnaast is zij verbonden aan Codarts, Rotterdam, als docent van het Eerstejaarskoor.

Kaartverkoop

Koop nu uw toegangskaarten voor de uitvoering van de Matthäus Passion op 29 maart 2024. Losse kaarten voor het concert kosten €38,50. Dit is inclusief boekingskosten.

Kaartverkoop