Uitvoering Goede Vrijdag 2024

Indrukwekkende Matthäus Passion ook in 2024 weer een succes

Op Goede Vrijdag stroomde de Grote Kerk in Edam weer vol voor de jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion. In een uitverkochte kerk luisterden de bezoekers naar de passie van J.S. Bach onder leiding van dirigent Fokko Oldenhuis. De sfeervol verlichte kerk met de prachtige akoestiek en de kwaliteit van musici, koorleden en solisten maakten de uitvoering weer tot een indrukwekkend samenspel.

The Northern Consort begeleidde op authentieke instrumenten het Matthäus Koor Edam en de solisten. En, heel bijzonder, het Kinderkoor van de Academy of Vocal Arts zong alle koralen uit het hoofd mee.

Dirigent Fokko Oldenhuis kijkt nu alweer uit naar volgend jaar: ‘Het is een voorrecht om ieder jaar de Matthäus Passion te mogen uitvoeren in Edam. Je pakt als het ware het ene cadeau na het andere uit: een topcast aan solisten, een weergaloos orkest, een schitterend kinderkoor, een super gemotiveerd koor en niet in de laatste plaats een hartverwarmende organisatie en een intens meelevend publiek.’

Het organiseren van de Matthäus Passion in de Grote Kerk kan alleen door de betrokkenheid van heel Edam. Voorzitter van de Stichting Matthäus Passion Edam Caecilia van Stigt: ‘Dankzij tientallen vrijwilligers en de bijdrage van bedrijven en fondsen uit de regio kunnen we ieder jaar de Matthäus Passion uitvoeren en kijken we ook nu weer terug op een fantastische avond’.

In januari 2025 start de kaartverkoop voor de Matthäus Passion op Goede Vrijdag 18 april 2025.

Vrijdag 29 maart 2024 stonden de volgende musici op het podium, onder leiding van dirigent Fokko Oldenhuis: