Uitvoering 7 april 2023

met medewerking van

Fokko Oldenhuis, dirigent

Fokko Oldenhuis

Fokko studeerde koordirectie aan de conservatoria van Groningen en Amsterdam en sloot in 1997 zijn studie af met het einddiploma koordirectie met de vermelding ‘met onderscheiding’. Tegenwoordig is Fokko docent koordirectie en cursusleider van de Applicatieopleiding Koordirectie en de Internationale Kurt Thomas Cursus aan het Conservatorium in Utrecht.

Sinds 2019 is Fokko Oldenhuis dirigent van de Stichting Matthäus Passion in Edam. Daarnaast is hij dirigent van de Utrechtse Studenten Cantorij, Kamerkoor Next, Koor Neon, het Slotkoor en Cantolanda. Hij gaf met zijn koren concerten in België, Duitsland, Polen, Frankrijk, Engeland, Italië, Spanje, Kroatië en Brazilië en trad op voor radio en televisie in binnen- en buitenland.

Als pleitbezorger van nieuwe muziek dirigeerde Fokko vele premières van composities die op zijn initiatief geschreven werden. Met Koor Neon werkt hij samen met het Conservatorium van Amsterdam voor de uitvoering van nieuwe composities voor koor en orgel in het Orgelpark in Amsterdam, en ook met compositieafdeling van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, door jaarlijks nieuwe koorcomposities voor koor en live elektronica uit te voeren tijdens de Open Performance Site in de Nicoläikerk in Utrecht.

Fokko is artistiek adviseur bij de Stichting Culturele Evenementen van de Nicolaïkerk in Utrecht en lid van de artistieke commissie van het Nederlands Studenten Kamerkoor. Samen met Hans Noijens schreef hij in 2010 Doen en Laten, repetitietechniek voor koordirigenten.

Meer informatie is te vinden op www.fokkooldenhuis.nl

Lees meer

William Knight, tenor

William Knight

De Engelse hoge tenor William Knight, specialist in oude muziek, is koorzanger, solist en componist. Vanavond zingt hij zowel de Evangelistenpartij als de tenorsolo’s.

lees meer

Pierre Mak, bariton

Pierre Mak

Bariton Pierre Mak is een graag geziene gast in Edam; al sinds 2008 zingt hij de Christuspartij, gekenmerkt door diep inlevingsvermogen en warmte.

Lees meer

Yvonne Kok, mezzosopraan

Yvonne Kok

Oratoriumzanger op binnen- en buitenlandse podia, koorzanger in het Nederlands Operakoor, solist in opera en liederen: mezzosopraan Yvonne Kok heeft het allemaal in zich. 

Lees meer

Marjon Strijk, sopraan

Marjon Strijk

Sopraan Marjon Strijk is een ervaren zangeres met vele talenten. Zij heeft haar sporen zowel in oude als moderne muziek verdiend.  Koorconcerten, solo-optredens, cd-opnames, liedkunst, theater en zelfs een popprogramma, het is er allemaal. 

Lees meer

Robbert Muuse, bariton

Robbert Muuse

De bariton Robbert Muuse vertolkt als oratoriumsolist vele werken van J.S. Bach. Oude muziek vormt een vast onderdeel van zijn repertoire. Hij zingt daarnaast uiteenlopend repertoire van renaissance tot hedendaags, zoals van Monteverdi, Franse barok, Händel, Beethoven, Mozart, Haydn, Rossini, Mendelssohn, Brahms, Puccini, Fauré, Poulenc, Duruflé, Tippett, Vaughan Williams (Sea Symphony) en Erwin Schulhoff. Ook in opera en liedrepertoire voelt hij zich thuis en dit bracht hem naar vele Europese podia. 

Robbert Muuse studeerde Cum Laude af voor zang en opera bij Mya Besselink aan het Conservatorium van Maastricht.

Lees meer

Matthäus Koor Edam

Matthäus Koor Edam

Het in 1999 opgerichte Matthäus Koor Edam is uitgegroeid tot een ervaren ensemble met goed op elkaar afgestemde stemgroepen. Het bestaat gedeeltelijk uit zangers uit Edam, maar staat ook open voor zangers uit de regio en de rest van Nederland.

Lees meer

Kinderkoor van de Academy of Vocal Arts

Kinderkoor Academy of Vocal Arts

Het kinderkoor van de Academy of Vocal Arts in Den Haag zingt alle koralen mee, uit het hoofd. Uniek in Nederland. 

Lees meer

The Northern Consort

The Northern Consort

The Northern Consort, spelend op authentieke instrumenten, is een hechte groep musici die elke keer weer tot het uiterste gaan om de muziek op een spannende en frisse manier op het podium te krijgen. Met deze filosofie heeft ze een veelheid aan thematische en grensoverschrijdende programma’s gebracht, altijd op zoek naar verbindingen met andere kunstvormen.

Lees meer