Uitvoering 7 april 2023

met medewerking van

Fokko Oldenhuis, dirigent

Fokko Oldenhuis

De veelzijdige en ervaren dirigent en artistiek leider Fokko Oldenhuis dirigeerde al vele malen het beroemdste werk van Bach, met professionele orkesten, musici en solisten: ‘de Edamse uitvoering van de Matthäus Passion heeft veel charme, en daar werk ik graag aan mee’. 

Lees meer

William Knight, tenor

William Knight

De Engelse hoge tenor William Knight, specialist in oude muziek, is koorzanger, solist en componist. Vanavond zingt hij zowel de Evangelistenpartij als de tenorsolo’s.

lees meer

Pierre Mak, bariton

Pierre Mak

Bariton Pierre Mak is een graag geziene gast in Edam; al sinds 2008 zingt hij de Christuspartij, gekenmerkt door diep inlevingsvermogen en warmte.

Lees meer

Yvonne Kok, mezzosopraan

Yvonne Kok

Oratoriumzanger op binnen- en buitenlandse podia, koorzanger in het Nederlands Operakoor, solist in opera en liederen: mezzosopraan Yvonne Kok heeft het allemaal in zich. 

Lees meer

Marjon Strijk, sopraan

Marjon Strijk

Sopraan Marjon Strijk is een ervaren zangeres met vele talenten. Zij heeft haar sporen zowel in oude als moderne muziek verdiend.  Koorconcerten, solo-optredens, cd-opnames, liedkunst, theater en zelfs een popprogramma, het is er allemaal. 

Lees meer

Robbert Muuse, bariton

Robbert Muuse

De bariton Robbert Muuse vertolkt als oratoriumsolist vele werken van J.S. Bach. Oude muziek vormt een vast onderdeel van zijn repertoire. Hij zingt daarnaast uiteenlopend repertoire van renaissance tot hedendaags, zoals van Monteverdi, Franse barok, Händel, Beethoven, Mozart, Haydn, Rossini, Mendelssohn, Brahms, Puccini, Fauré, Poulenc, Duruflé, Tippett, Vaughan Williams (Sea Symphony) en Erwin Schulhoff. Ook in opera en liedrepertoire voelt hij zich thuis en dit bracht hem naar vele Europese podia. 

Robbert Muuse studeerde Cum Laude af voor zang en opera bij Mya Besselink aan het Conservatorium van Maastricht.

Lees meer

Matthäus Koor Edam

Mattäus Koor Edam

Het in 1999 opgerichte Matthäus Koor Edam is uitgegroeid tot een ervaren ensemble met goed op elkaar afgestemde stemgroepen. Het bestaat gedeeltelijk uit zangers uit Edam, maar staat ook open voor zangers uit de regio en de rest van Nederland.

Lees meer

Kinderkoor van de Academy of Vocal Arts

Kinderkoor Academy of Vocal Arts

Het kinderkoor van de Academy of Vocal Arts in Den Haag zingt alle koralen mee, uit het hoofd. Uniek in Nederland. 

Lees meer

The Northern Consort

The Northern Consort

The Northern Consort, spelend op authentieke instrumenten, is een hechte groep musici die elke keer weer tot het uiterste gaan om de muziek op een spannende en frisse manier op het podium te krijgen. Met deze filosofie heeft ze een veelheid aan thematische en grensoverschrijdende programma’s gebracht, altijd op zoek naar verbindingen met andere kunstvormen.

Lees meer