Uitvoering 2021

Alle musici van de uitvoering van 2 april 2021 zijn nu bekend.

Fokko Oldenhuis, dirigent

Fokko Oldenhuis (1967) studeerde aan de Conservatoria van Groningen en Amsterdam en sloot in 1997 zijn studie af met het einddiploma Koordirectie (UM) met onderscheiding. Zijn docenten waren onder andere Bruno de Greeve en Daniel Reuss.

Als dirigent heeft Fokko ruime ervaring in een breed repertoire, variërend van de oudste tot de nieuwste muziek.

Lees meer

Pierre Mak, Bariton

Pierre Mak studeerde zang aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht, aan het Mozarteum in Salzburg en de Schola Cantorum Basiliensis in Basel.

Hij werkt met grote regelmaat als solist mee aan oratoriumuitvoeringen. De Passies van Bach, een groot aantal 19e eeuwse oratoria o.a. Requiem – Fauré, Ein Deutsches Requiem – Brahms, Paulus en Elias Mendelssohn en enige 20e eeuwse oratoria o.a. Carmina Burana- Orff  en A Child of our Time van Tippett behoren tot zijn repertoire.

Ook geeft hij talloze liederenrecitals. Met name het Duits-Romantisch en het Frans lied hebben zijn grote voorliefde. Pierre Mak is als hoofdvakdocent solozang verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Lees meer

David ten Kate, countertenor

Countertenor Dave ten Kate werd geboren in Nederland en begon op zeer jonge leeftijd met zingen als sopraan in het Haags Matrozen Koor. Hier kreeg hij zijn eerste zanglessen van Gregor Bak en Sipke de Jong. Na de middelbare school zette hij zijn studie door aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Rita Dams en Wout Oosterkamp, waarna hij een aantal jaren les had van Marjan Kuiper.

Mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation, volgde Dave lessen van Martha Sharp, Johannes Effertz-Wolf, Monika Lentz en Adriaan de Wit aan het Mozarteum in Salzburg. Hier werd al snel duidelijk dat zijn stem zeer veel mogelijkheden had.

Lees meer

Marjon Strijk

De sopraan Marjon Strijk ontdekte haar liefde voor het zingen al op zeer jeugdige leeftijd.

Zij studeerde solozang bij Jeanne Companjen welke studie zij voortzette bij Eugenie Ditewig en Elena Vink. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Ulrich Eisenlohr (met pianist Jeroen Snijder) en bij Michael Chance.

Haar repertoire omvat vele stijlperioden: van Schütz, Buxtehude, Charpentier naar Bach, Händel, Rameau via Haydn en Mozart naar Schubert, Mendelssohn en Brahms tot hedendaagse muziek.

Lees meer

Sebastian Brouwer, tenor

Sinds zijn studie aan de Conservatoria van Enschede en Amsterdam, heeft de carrière van tenor Sebastian Brouwer hem niet alleen op de grootste podia van Europa gebracht, maar ook naar tournees en concertseries in de Verenigde Staten (2004) en Australië (2002).

Sebastian Brouwer heeft een zeer wijd georiënteerd repertoire dat reikt van oratorium tot opera en kamermuziek, van het begin van geschreven vocale muziek tot hedendaagse stukken. Hij is een veelgevraagde vertolker van de muziek van J.S. Bach en zijn vertolking van de Passionen (Evangelist en aria’s) worden  alom zeer gewaardeerd. 

Lees meer

Matthäus Koor Edam

Het Matthäus Koor Edam ontstond in 1999 als projectkoor uit de zangvereniging Zang Edam. Met de oprichting ervan werd na ruim dertig jaar de traditie voortgezet van een jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion in de Grote Kerk van Edam. Het Matthäus Koor Edam bestaat gedeeltelijk uit zangers uit Edam, maar staat ook open voor zangers uit de regio en de rest van Nederland.

Lees meer

The Northern Consort

The Northern Consort, opgericht door Hanneke Wierenga en Vincent van Ballegooijen,  speelt oude muziek, van begin 17e tot begin 19e eeuw, op authentieke instrumenten. Zo af en toe wordt ook recenter repertoire gespeeld. Het ensemble heeft zich de afgelopen tien jaar ontwikkeld tot een ensemble van een hechte groep musici die elke keer weer tot het uiterste gaan om de muziek op een spannende en frisse manier op het podium te krijgen. Met deze filosofie heeft ze een veelheid aan thematische en grensoverschrijdende programma’s gebracht. Talrijke dichters, schrijvers, acteurs, tekenaars, zangers en solisten hebben hun kunsten samen met het ensemble ten toon gespreid. We noemen: Thomas Rosenboom, Toon Tellegen, Tonnus Oosterhof, Rutger Kopland, Random Collision, Jos van Veldhoven en Thomas von der Dunk.

The Northern Consort heeft daarmee laten zien dat het geen muziek ‘van de plank’ speelt, maar graag spannende verbindingen legt met andere kunstvormen.

Lees meer