Uitvoering 15 april 2022

met medewerking van

Fokko Oldenhuis, dirigent

De veelzijdige en ervaren dirigent en artistiek leider Fokko Oldenhuis dirigeerde al vele malen het beroemdste werk van Bach, met professionele orkesten, musici en solisten: ‘de Edamse uitvoering van de Matthäus Passion heeft veel charme, en daar werk ik graag aan mee’. 

Lees meer

Ludwig van Gijsegem, tenor

De gerenommeerde  tenor Ludwig van Gijsegem zong inmiddels in meer dan 2500 concerten in alle grote concertzalen van Europa; in 2002 riep de internationale muziekpers hem wereldwijd uit tot beste Evangelist in Bach’s Matthäus Pssion.

lees meer

Pierre Mak, bariton

Bariton Pierre Mak is een graag geziene gast in Edam; al sinds 2008 zingt hij de Christuspartij, gekenmerkt door diep inlevingsvermogen en warmte.

Lees meer

David ten Kate, countertenor

Counter tenor Dave ten Kate is een veelgevraagd solist voor oratoria en barokconcerten. Zijn stem kenmerkt zich door een onafgebroken, aangename souplesse en beschikt over veel kleur en hoogte. 

Lees meer

Marjon Strijk, sopraan

Sopraan Marjon Strijk is een veelzijdig en ervaren zangeres, die haar sporen zowel in oude als moderne muziek heeft verdiend.  Koorconcerten, solo-optredens, cd-opnames, liedkunst, theater en zelfs een popprogramma, het is er allemaal. 

Lees meer

Robbert Muuse, bariton

De veelzijdige bariton Robbert Muuse vertolkt als oratoriumsolist vele werken van J.S. Bach. Oude muziek vormt een vast onderdeel van zijn repertoire. Hij zingt daarnaast uiteenlopend repertoire van renaissance tot hedendaags, zoals van Monteverdi, Franse barok, Händel, Beethoven, Mozart, Haydn, Rossini, Mendelssohn, Brahms, Puccini, Fauré, Poulenc, Duruflé, Tippett, Vaughan Williams (Sea Symphony) en Erwin Schulhoff. Ook in opera en liedrepertoire voelt hij zich thuis en dit bracht hem naar vele Europese podia. 

Robbert Muuse studeerde Cum Laude af voor zang en opera bij Mya Besselink aan het Conservatorium van Maastricht.

Lees meer

Sebastian Brouwer, tenor

Tenor Sebastian Brouwer heeft een zeer wijd georiënteerd repertoire dat reikt van oratorium tot opera en kamermuziek, van het begin van geschreven vocale muziek tot hedendaagse stukken – waarvan enkele geschreven zijn met zijn stem in gedachten.

Lees meer

Matthäus Koor Edam

Het in 1999 opgerichte Matthäus Koor Edam is uitgegroeid tot een ervaren ensemble met goed op elkaar afgestemde stemgroepen. Het bestaat gedeeltelijk uit zangers uit Edam, maar staat ook open voor zangers uit de regio en de rest van Nederland.

Lees meer

Kinderkoor van de Academy of Vocal Arts

Het kinderkoor van de Academy of Vocal Arts in Den Haag zingt alle koralen mee, uit het hoofd. Uniek in Nederland. 

Lees meer

The Northern Consort

The Northern Consort, spelend op authentieke instrumenten, is een hechte groep musici die elke keer weer tot het uiterste gaan om de muziek op een spannende en frisse manier op het podium te krijgen. Met deze filosofie heeft ze een veelheid aan thematische en grensoverschrijdende programma’s gebracht, altijd op zoek naar verbindingen met andere kunstvormen.

Lees meer