Marjon Strijk, sopraan

Marjon Strijk

Sopraan Marjon Strijk studeerde solozang bij Jeanne Companjen; zij zette deze voort bij Eugenie Ditewig en Elena Vink. Zij volgde masterclasses bij o.a. Ulrich Eisenlohr (met pianist Jeroen Snijder) en bij Michael Chance.

Als soliste wordt zij vaak gevraagd voor verschillende koorconcerten. Haar repertoire omvat vele stijlperioden: van Schütz, Buxtehude, Charpentier naar Bach, Händel, Rameau via Haydn en Mozart naar Schubert, Mendelssohn en Brahms. Ook zingt zij hedendaagse muziek zoals het Requiem van Rutter en Angel of Light van Gert Oost (première). Ze zong ook de indringende cyclus van H. Andriessen voor sopraan en orkest: Miroir de Peine.

Marjon werkte als soliste met dirigenten als Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Peter Harvey, Klaas Stok en Stephan MacLeod. 

Zij werkte mee aan verscheidene cd-opnamen zoals Mozarts Requiem en het beroemde Miserere van Gregorio Allegri. Zij is te horen op cd met de complete serie geestelijke cantates van Johann Seb. Bach en zij nam cd’s op met wereldlijke solocantates van Vivaldi. Daarna volgden nog cd-opnamen van Bach´s Johannes en Matthäus Passion.

Marjon Strijk zingt, behalve solo, in verscheidene professionele ensembles. Ook richt zij zich graag op de liedkunst waarbij zij met verschillende musici optreedt en op het theater.

Marjon was vast verbonden aan het (solisten)ensemble van de Nederlandse Bachvereniging o.l.v. Jos van Veldhoven, waarbij zij in 2004 meewerkte aan een cd-opname van Bach’s Johannes Passion die in solistische bezetting werd uitgevoerd. Marjon is als freelancer verbonden aan het Nederlands Kamerkoor.

Marjon maakt deel uit van het solistenensemble Quink, waarmee zij, naast concerten in Nederland, elk jaar een aantal weken op tournee gaat door Amerika en masterclasses verzorgt. 

Met organist Henk Veldman vormt Marjon sinds 2015 een vast duo ‘Just Fantasy’ waarmee zij een popprogramma heeft samengesteld met oude en nieuwe popsongs die Henk Veldman bewerkte voor sopraan en orgel. Beide musici willen een brug slaan tussen de pop en de klassieke wereld. Inmiddels is er een cd opgenomen en gestart met een tour door Nederland.

Meer informatie op www.marjonstrijk.nl

terug naar vorig scherm