Ludwig van Gijsegem

Na zijn eindexamen zang in Brussel (bij Prof. Louis Devos) ging Ludwig Van Gijsegem privaat studeren bij Professor Rudolf Bautz in Aachen. Hij volgde een meestercursus liedinterpretatie bij Prof. Hans Hotter in de Musikhochschule te Wenen.

Met Prof. Marius Van Altena en Prof. Anthony Bailes bekwaamde hij zich in de luitliederen.

Ludwig Van Gijsegem behaalde het hoger diploma solozang in het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen bij Prof. Bernadette Degelin. Hij behaalde ook het diploma Docerend Musicus met pedagogisch-didactische aantekening in het Conservatorium te Zwolle – Nederland. Hij bezit het diploma van Meester in de Muziek, met een graduaat.

Ludwig debuteerde in het Wiener Musikverein als Evangelist in Bach’s Mattheuspassion. Hij zong in de grootste concertzalen: Paleis voor Schone Kunsten te Brussel, Philharmonie te München, La Salle Pleyel te Parijs, Alte Oper te Frankfurt, Philharmonie te Berlijn, De Doelen te Rotterdam, Philharmonie te Praag.

Ludwig Van Gijsegem is artistiek directeur van The European Inter-Voices Choir and Orchestra, dirigent van het Leeds Gemengd Koor Enthousiasmus, én oprichter en Artistiek Leider van het Inter-voiceS Festival en het platenlabel Gioia.

Zijn ensemble La Gioia werd in 2001 uitgeroepen tot het beste Vlaamse ensemble, en was meervoudig prijzenwinnaar op de Internationale Wedstrijden voor Ensembles te Maasmechelen en te Tolosa (Spanje). 2004 bracht voor dit ensemble een grote concertenreeks in Ierland.

Ludwig Van Gijsegem werd in 2002 door de internationale muziekpers wereldwijd uitgeroepen als beste Evangelist in Bach’s Matthäus Passion.

terug naar vorige pagina