Fokko Oldenhuis, dirigent

Fokko Oldenhuis

Fokko Oldenhuis (1967) studeerde aan de Conservatoria van Groningen en Amsterdam en sloot in 1997 zijn studie af met het einddiploma Koordirectie (UM) met onderscheiding. Zijn docenten waren onder andere Bruno de Greeve en Daniel Reuss.

Als dirigent heeft Fokko ruime ervaring in een breed repertoire, variërend van de oudste tot de nieuwste muziek. Hij werkt graag met zowel kleine vocale ensembles en kamerkoren als met grotere koren en orkesten.  Een goede sfeer met zangers en musici staat voor hem voorop om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.  Hij hecht aan samenwerking met het bestuur en ontwikkelt graag beleid voor de lange termijn. 

Fokko Oldenhuis voerde met verschillende koren regelmatig de Matthäus Passion en andere grote werken van Johann Seb. Bach uit. Hij is met zijn koren regelmatig betrokken bij korte en intensieve projecten en heeft onder koorzangers een groot netwerk. Regelmatig werkt hij met professionele orkesten, musici en solisten.

Koren

Hij is momenteel vaste dirigent van drie koren: het Hollands Vocaal Ensemble in Amsterdam, de Utrechtse Studenten Cantorij en het Kamerkoor Next in Utrecht. Daarnaast werkt hij als dirigent met enkele projectkoren, zoals Koor Neon (nieuwste muziek), het Slotkoor als projectkoor in de zomervakanties en het Kamerkoor D’Allure voor de oudere, ambitieuze kamerkoorzangers. 

Fokko is als docent koordirectie en cursusleider werkzaam aan het Conservatorium  in Utrecht (HKU) bij de Applicatieopleiding Koordirectie en de internationale Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten.

Zijn uitgebreide cv is te vinden op zijn website: www.fokkooldenhuis.nl 

terug naar vorig scherm