Adriaan de Koster, tenor

De tenor Adriaan de Koster begon zijn hogere muziekstudies in 2002, na zijn universitaire opleidingen economie en cultuurmanagement. Na zijn master zang aan het Lemmensinstituut (Leuven) bij Jan Caals, Marianne Vliegen en Lieve Jansen studeerde hij in Den Haag bij Andrew Schroeder.

Als solist nam hij bij verschillende dirigenten de tenorpartij voor zijn rekening in vele cantates en het Magnificat van Bach, en ook in de Mariavespers van Monteverdi en in Messiah, “L’Allegro, il Penseroso ed il Moderato”, Dixit Dominus en Chandos Anthem 11  van Haendel. Ook was hij te horen in de muziektheaterproductie Almschi met de Octopus Solisten en in Rossini’s Il signor Bruschino vertolkte hij de rol van Florville. Hij soleerde in de Markuspassie van Keiser, Membra Jesu Nostri (Buxtehude), het Stabat Mater van Haydn en als evangelist en solist in Bachs Passies.

Hij is ook een veelgevraagde ensemblezanger. Hij deed verschillende projecten met La Petite Bande en Graindelavoix en maakt regelmatig deel uit van Currende en het Vlaams Radio Koor. Verder zingt hij bij Psallentes, Vox Luminis en het Nieuw Nederlands Vocaal Ensemble. Sinds dit jaar zingt hij bij Pygmalion, Choeur de chambre de Strasbourg, Cappella Amsterdam en is hij vast lid van het Huelgas Ensemble.

Door in verschillende koren en vele projecten mee te zingen kreeg hij de kans verschillende dirigenten te ontmoeten. Zo zong Adriaan de Koster al onder leiding van onder andere Bart Van Reyn, Erik Van Nevel, Masaki Suzuki, Hervé Niquet, Richard Egarr, Paul Van Nevel, Phillippe Herreweghe en Sigiswald Kuijken op vele concerten en opnames. Ook neemt hij graag deel aan masterclasses, in die context werkte hij al met Janette Fischer, Anna Nativitade, Christophe Prégardien en Maarten Koningsberger.

TERUG