Uitvoering 2020

Alle musici van de uitvoering van 10 april 2020 zijn nu bekend.

Fokko Oldenhuis, dirigent

Fokko Oldenhuis (1967) studeerde aan de Conservatoria van Groningen en Amsterdam en sloot in 1997 zijn studie af met het einddiploma Koordirectie (UM) met onderscheiding. Zijn docenten waren onder andere Bruno de Greeve en Daniel Reuss.

Als dirigent heeft Fokko ruime ervaring in een breed repertoire, variërend van de oudste tot de nieuwste muziek.

Lees meer

Ludwig Van Gijsegem, evangelist

Na zijn eindexamen zang in Brussel (bij Prof. Louis Devos) ging Ludwig Van Gijsegem privaat studeren bij Professor Rudolf Bautz in Aachen. Hij volgde een meestercursus liedinterpretatie bij Prof. Hans Hotter in de Musikhochschule te Wenen. Met Prof. Marius Van Altena en Prof. Anthony Bailes bekwaamde hij zich in de luitliederen.

Ludwig behaalde het hoger diploma solozang in het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen bij Prof. Bernadette Degelin. Hij behaalde ook het diploma Docerend Musicus met pedagogisch-didactische aantekening in het Conservatorium te Zwolle – Nederland. Hij bezit het diploma van Meester in de Muziek, met een graduaat. In 1980 werd hij laureaat van de ‘Concours International de Musique Ancienne’ te Hurtebise. In Nederland was hij laureaat van het Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie.

Lees meer

Pierre Mak, Bariton

Pierre Mak studeerde zang aan de conservatoria van Zwolle en Utrecht, aan het Mozarteum in Salzburg en de Schola Cantorum Basiliensis in Basel.

Hij werkt met grote regelmaat als solist mee aan oratoriumuitvoeringen. De Passies van Bach, een groot aantal 19e eeuwse oratoria o.a. Requiem – Fauré, Ein Deutsches Requiem – Brahms, Paulus en Elias Mendelssohn en enige 20e eeuwse oratoria o.a. Carmina Burana- Orff  en A Child of our Time van Tippett behoren tot zijn repertoire.

Ook geeft hij talloze liederenrecitals. Met name het Duits-Romantisch en het Frans lied hebben zijn grote voorliefde. Pierre Mak is als hoofdvakdocent solozang verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam.

Lees meer

David ten Kate, countertenor

Countertenor Dave ten Kate werd geboren in Nederland en begon op zeer jonge leeftijd met zingen als sopraan in het Haags Matrozen Koor. Hier kreeg hij zijn eerste zanglessen van Gregor Bak en Sipke de Jong. Na de middelbare school zette hij zijn studie door aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Rita Dams en Wout Oosterkamp, waarna hij een aantal jaren les had van Marjan Kuiper.

Mogelijk gemaakt door de VandenEnde Foundation, volgde Dave lessen van Martha Sharp, Johannes Effertz-Wolf, Monika Lentz en Adriaan de Wit aan het Mozarteum in Salzburg. Hier werd al snel duidelijk dat zijn stem zeer veel mogelijkheden had.

Lees meer

Marjon Strijk

De sopraan Marjon Strijk ontdekte haar liefde voor het zingen al op zeer jeugdige leeftijd.

Zij studeerde solozang bij Jeanne Companjen welke studie zij voortzette bij Eugenie Ditewig en Elena Vink. Ook volgde zij masterclasses bij o.a. Ulrich Eisenlohr (met pianist Jeroen Snijder) en bij Michael Chance.

Haar repertoire omvat vele stijlperioden: van Schütz, Buxtehude, Charpentier naar Bach, Händel, Rameau via Haydn en Mozart naar Schubert, Mendelssohn en Brahms tot hedendaagse muziek.

Lees meer

Berend Eijkhout, bariton

Berend Eijkhout (1989) studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Frans Fiselier en Gerda van Zelm. Daarnaast volgde hij lessen en masterclasses bij Nadine Secunde, Albert Bonnema, Michael Chance, Frans Huijts, Johannette Zomer en Marcel Reijans.

Hij werd al tijdens zijn studie een veelgevraagd solist in het oratoriumvak. Op zijn repertoire staan onder andere de Passionen, het Weihnachtsoratorium, Hohe Messe en diverse missen en cantates van Bach, de Requiems van Mozart, Brahms, Fauré en Duruflé, Petite Messe Solennelle, Messiah en Schöpfung.

Lees meer

Sebastian Brouwer, tenor

Sinds zijn studie aan de Conservatoria van Enschede en Amsterdam, heeft de carrière van tenor Sebastian Brouwer hem niet alleen op de grootste podia van Europa gebracht, maar ook naar tournees en concertseries in de Verenigde Staten (2004) en Australië (2002).

Sebastian Brouwer heeft een zeer wijd georiënteerd repertoire dat reikt van oratorium tot opera en kamermuziek, van het begin van geschreven vocale muziek tot hedendaagse stukken. Hij is een veelgevraagde vertolker van de muziek van J.S. Bach en zijn vertolking van de Passionen (Evangelist en aria’s) worden  alom zeer gewaardeerd. 

Lees meer

Matthäus Koor Edam

Het Matthäus Koor Edam ontstond in 1999 als projectkoor uit de zangvereniging Zang Edam. Met de oprichting ervan werd na ruim dertig jaar de traditie voortgezet van een jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion in de Grote Kerk van Edam. Het Matthäus Koor Edam bestaat gedeeltelijk uit zangers uit Edam, maar staat ook open voor zangers uit de regio en de rest van Nederland.

Lees meer

Kinderkoor van de Academy of Vocal Arts

De Academy of Vocal Arts in Den Haag beschikt over diverse opleidingskoren en concertkoren. Tijdens de uitvoering van de Matthäus Passion werken kinderen van Musicanti en het Haags Kinderkoor mee.

De leerlingen van de Academy of Vocal Arts krijgen zang- en solfègelessen en zingen in bijvoorbeeld het Haags Kinderkoor, Musicanti, Vocaal Ensemble Cantamare of ACVA VOCES, het kamerkoor van de ACVA.

Lees meer

Accademia Amsterdam

Het begeleidingsorkest Accademia Amsterdam werd in 1990 opgericht door hoboïst Onno Verschoor. De musici zijn specialisten in het uitvoeren van Oude Muziek. Zij hebben hun ervaring opgedaan in beroemde ensembles als Les Musiciens du Louvre, De Nederlandse Bachvereniging, Currende en La Chapelle Royale.

Accademia Amsterdam is veelzijdig en treedt regelmatig op in festivals, in binnen- en buitenland. Het barokorkest verleent medewerking aan cantate-uitvoeringen, opera’s en oratoria. Daarnaast is het ensemble te horen in het kamermuziekcircuit. De concertmeesterplek wordt gedeeld door Jan Pieter van Coolwijk en Mariëtte Holtrop.

Lees meer