Stephen Kavelaar

Na zijn studie koordirectie in Rotterdam leidde Stephen meerdere concert- en kamerkoren. Hij trad op in twee TV-uitzendingen en maakte opnames van Bach’s Johannes Passion en de traditionele Christmas Carols.

Van 1999 tot 2006 dirigeerde hij producties in diverse Europese steden (Luxemburg, York, Skékesfehervár en Boedapest, Praag en Beroun, Bratislava, Dornheim en Berlijn, Wroclaw, Perigeux, Bergécac en Parijs). Hij dirigeerde meerdere keren grote koorprojecten in Den Haag, Utrecht, Leiden en Tilburg.

In Bachjaar 2000 dirigeerde hij in de Thomaskirche Leipzig Bachs Matthäus Passion.

Sinds 2001 is hij artistiek en muzikaal verantwoordelijk voor de jaarlijkse uitvoering van Bachs Matthäus Passion in de Grote Kerk van Edam, traditioneel op de Goede Vrijdag.

In 2005 vond er onder zijn leiding een scènische opvoering van Bachs Johannes plaats in de schouwburg van Rijswijk (ZH).

In Nederland heeft hij gewerkt met het RBO Sinfonia (v/h Randstedelijk Begeleidingsorkest), het Promenade Orkest, en ook met de op barokinstrumenten musicerende ensembles Florilegium Musicum, Collegium Musicum, The Northern Consort en Accademia Amsterdam.

In Duitsland werkte hij met Sinfonietta Dresden, Musica Juventa, het Fasch Ensemble en het studentenorkest van de Maarten Luther universiteit Halle.

In Tsjechië werkte hij regelmatig met het Praagse orkest Atlantis. Twee keer concerteerde hij in Hongarije met het orkest, dat jonge veelbelovende musici opleidt voor een plaats op de beroemde en prestigieuze Franz Liszt muziek-academie in Budapest.

TERUG