Matthäus Koor Edam

Het Matthäus Koor Edam ontstond in 1999 als projectkoor uit de zangvereniging Zang Edam. Met de oprichting ervan werd na ruim dertig jaar de traditie voortgezet van een jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion in de Grote Kerk van Edam. Het Matthäus Koor Edam bestaat gedeeltelijk uit zangers uit Edam, maar staat ook open voor zangers uit de regio en de rest van Nederland.

De eerste uitvoering was op 29 maart 1999, samen met het Datkakoor uit Amsterdam en onder leiding van de dirigent van dat koor, Pierre Schuitemaker. Leden van het Matthäus Koor kwamen in 2000 in contact met de huidige dirigent Stephen Kavelaar tijdens een reis naar Leipzig, waar zij onder zijn leiding meezongen in een uitvoering van de Matthäus Passion in de Thomaskirche van Leipzig.

Met regelmaat worden audities en stemtests gehouden door Stephen Kavelaar en de sopraan Maja Roodveldt. Het Matthäus Koor Edam is daardoor uitgegroeid tot een ervaren ensemble met goed op elkaar afgestemde stemgroepen.

Behalve in Edam nam het koor ook deel aan uitvoeringen van de Matthäus Passion in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht, in Tilburg en in Rijswijk.

Meer informatie over lid worden van het koor op deze pagina.

TERUG